Om Tommy k Johansson

Hej!

Jag heter Tommy k Johansson och jag skriver på den här privata bloggen när jag känner för det.

Tommy k JohanssonNär jag var 11 år fick jag en Commodore 64, och ett år senare såg jag min första datortidning. Redan då insåg jag vad jag ville göra med mitt liv: skriva om datorer och teknik. Under gymnasietiden kom jag i kontakt med Internet för första gången (vi surfade med Netscape 1.1 och bland de senaste grejorna i HTML var möjligheten att ha en grafisk bakgrundsbild), och jag kunde lägga till Internet till sakerna jag ville skriva om.

Jag var 15 år första gången jag blev publicerad i en datortidning. När jag slutade gymnasiet hade jag redan startat en datortidning på webben (PCOnline) och tack vare den fick jag jobb på datortidningsförlag. Mellan 1998 till 2010 arbetade jag på lite olika förlag, och var bland annat redaktör och chefredaktör på flera sajter, nyhetsbrev och tryckta tidningar.

2007 drog jag igång Teknikbloggen TkJ.se – en blogg om teknik – och tre år senare, 2010, sa jag upp mig från mitt arbete för att istället jobba heltid med mitt bloggande. Att jag slutade just då hängde bland annat ihop med att jag i samma veva blev väldigt, väldigt dålig i min Crohns sjukdom och fick opereras.

Crohns sjukdom är en autoimmun tarmsjukdom som jag diagnostiserades med 1997.

Under de här senaste åren har jag dragits med svåra depressioner och ångest. Under sommaren 2016 var allt hopplöst, och under ännu en runda till akutpsyk i Växjö fick jag diagnosen bipolär och påbörjade en annan form av behandling än vad jag haft tidigare.

När jag skriver det här i januari 2017 känns det som om jag så sakteligen är på rätt väg. Men jag vågar inte ropa hej riktigt ännu eftersom jag varit sjuk så länge… Samtidigt försöker jag vara positiv.

Att jag tar upp mina sjukdomar – Crohns och bipolär – är för att jag hela tiden varit öppen med dem. I bloggen vill jag skriva tips och annat som har hjälpt mig att motarbeta depression.

För övrigt har jag två söner födda 2009 respektive 2012, som heter Hjalmar och Henry. Jag gillar musik, framför allt hårdrock, filmer och TV-serier, samt underhållande och lärorik litteratur. Rollspel, datorspel och andra nördiga saker är också kul. Och jag älskar Star Wars. Jag är smålänning sedan flera generationer tillbaka, och jag kommer från Ryssby i Kronobergs län.

Vill du komma i kontakt med mig, så når du mig på jag snabel-a tkj punkt se.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.