Iron Maiden på Sweden Rock 2018

Förra veckan åkte jag och Ola till Sweden Rock över dagen, för att se Iron Maiden. Vi var inte ensamma. Tidigt ställde vi oss vid staketet bakom det lilla området direkt framför scenen, där det som regel blir moshpit och skit. Där stod vi och väntade.

När Doctor, Doctor med UFO började spela i högtalarna, och annonserade ut Iron Maiden, vände jag mig om och tittade. Folkmassan bakom oss var tillräckligt stor för att ge både mig och Ola panikångest. Helt galet mycket folk!

Själva konserten var… Fantastisk. Varje låt fick nya bakgrunder och andra saker – till exempel slogs Bruce Dickenson med en enorm Eddie som gick runt på scenen och viftade med ett svärd. Sedan dök det upp andra stora monster och liknande. Det sprutade eld och exploderade och allt annat som man kan förvänta sig från en Maiden-spelning.

Allt var grymt och vi hade en bra plats.

Jag rankar den här konserten som nummer två på min topplista. Allra överst är fortfarande Iron Maiden i Göteborg 2008. Det hänger egentligen på en sak… I Göteborg hade de Eddies ansikte som en enorm mumie över scen, och mumien sprutade eld ur ögonen. Det är det enda som gör att Maiden 2008 fortfarande har plats nummer ett. I övrigt var konserterna lika bra.

När Maiden till slut gick av scen och Always look on the bright side of life spelades i högtalarna, gick vi väldigt, väldigt nöjda därifrån.

Tommy k Johansson

Född 1977 som en äkta småländsk lantis. Sedan 1997 har jag arbetat med att skriva om datorer, Internet och annan teknik. Jag har varit frilansare, redaktör och chefredaktör för en lång rad tidningar, nyhetsbrev och sajter. Från 2010 bloggar jag heltid på TkJ.se som är en av Sveriges ledande teknikbloggar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.