Ghost släpper Prequelle, sätter en till skiva rätt

I år är det tio år sedan Ghost bildades av ett gäng killar i Linköping, och nu släpper de sin fjärde fullängdare Prequelle. 2010 blev bandet uppmärksammat i media och av andra hårdrockare, mycket på grund av att medlemmarna alltid bar mask så att man inte visste vilka det var. Dessutom lanserade de sin första platta Opus Eponymous.

Det var i och med deras första platta jag började lyssna. De är helt enkelt riktigt bra. De flesta låtar är tunga som bly medan sångaren Cardinal Copia sjunger mer som en popartist – inget growlande alltså.

Nu finns det en del skit om Ghost bakom scenen, där de tidigare bandmedlemmarna stämde sångaren, och sånt där. Men det kan vi faktiskt skita i. Vi behöver bara lyssna på musiken.

Ghost - Prequelle
Ghost har släppt sin nya skiva Prequelle.

Prequelle erbjuder på allt vad vi förväntar oss från en Ghost-platta. Det här kan tyckas vara lite trist, att bandet inte utvecklat sig vidare. Men samtidigt är det ju helt okej med band som låter som de alltid gjort – Motörhead var till exempel ett bra exempel, och Bad Religion också.

Bland de nu fyra fullängdarna från Ghost – Opus Eponymous (2010), Infestissumam (2013), Meliora (2015) och Prequelle (2018) – är fortfarande Infestissumam min favorit. Nya Prequelle når inte riktigt upp till den. Bland de bästa låtarna på Infestissumam finns Year Zero, Ghuleh/Zombie Queen samt Secular Haze.

I alla fall – här kan du lyssna på GhostPrequelle via Spotify:

Tommy k Johansson

Född 1977 som en äkta småländsk lantis. Sedan 1997 har jag arbetat med att skriva om datorer, Internet och annan teknik. Jag har varit frilansare, redaktör och chefredaktör för en lång rad tidningar, nyhetsbrev och sajter. Från 2010 bloggar jag heltid på TkJ.se som är en av Sveriges ledande teknikbloggar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.