The Jumanji – Welcome to the Jungle

Nyinspelningen av The Jumanji är gjord för att vara actionfylld och rolig. Det är ingen film som siktar på att få en Oscar. Och man lyckas riktigt bra.

Jag gillar Dwayne Johnson (The Rock) och Jack Black, så bägge dem gör naturligtvis filmen ännu bättre ur mitt perspektiv.

I originalversionen från 1995 med Robin Williams, handlar det om ett gäng ungdomar som spelar ett brädspel och åker in i spelet och ska sedan klara det för att komma ut. Storyn är densamma i nya The Jumanji, med skillnaden att det den här gången handlar om ett TV-spel.

De fyra ungdomarna kommer ifrån de klassiska grupperna; en nörd, en tuff kille som tidigare var kompis med nörden, en superpopulär tjej, samt en sarkastisk tjej som inte är populär. Standardstereotyperna. (Jag var föga förvånande nörd i skolan.)

Nörden blir hjälten som spelas av Dwayne Johnson. Den tuffa killen blir en zoolog spelad av Kevin Hart. Den icke populära tjejen blir en supertuff tjej spelad av Karen Gillian. Och slutligen blir den populära snygga tjejen en topograf spelad av Jack Black.

De är med andra ord inga kompisar med varandra utanför spelet. Så det blir inte lätt att samarbeta. Men det löser sig naturligtvis. The Jumanji är helt kortfattat en underhållande film värd att se.

Tommy k Johansson

Född 1977 som en äkta småländsk lantis. Sedan 1997 har jag arbetat med att skriva om datorer, Internet och annan teknik. Jag har varit frilansare, redaktör och chefredaktör för en lång rad tidningar, nyhetsbrev och sajter. Från 2010 bloggar jag heltid på TkJ.se som är en av Sveriges ledande teknikbloggar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.