The Clapper smårolig indiefilm, bättre än betygen

Eddie (Ed Helms) är en nästan helt vanlig kille som försörjer sig på att vara med i publiken när de spelar in shoppingprogram. För att få jobben använder han olika förklädnader.

Han har en kompis som heter Chris (Tracy Morgan) som har samma “jobb”. Därtill är Eddie kär i Judy (Amanda Seyfried). Hon arbetar på en mack och sitter bakom ett säkerhetsglas och de pratar med varandra genom en mikrofon/högtalare.

Plötsligt lägger en talkshow märke till Eddie. De börjar leta upp honom i publiken i olika shoppingprogram, och ber folk leta upp honom. Det gillar inte Eddie alls – han vill bara fortsätta vara anonym och ha sitt jobb.

Men givetvis blir allting värre, för det är så dramatik byggs upp.

The Clapper har fått dålig kritik rent överlag. Jag håller inte riktigt med. Det är ingen dålig film, även om det inte är en väldigt bra film. Den är… helt okej. Det är en småmysig, smårolig, indiekomedi.

Har du sett Girlfriend’s Day med Bob Odenkirk? The Clapper är en film i samma anda. Bägge filmerna finns på Netflix.

Tommy k Johansson

Född 1977 som en äkta småländsk lantis. Sedan 1997 har jag arbetat med att skriva om datorer, Internet och annan teknik. Jag har varit frilansare, redaktör och chefredaktör för en lång rad tidningar, nyhetsbrev och sajter. Från 2010 bloggar jag heltid på TkJ.se som är en av Sveriges ledande teknikbloggar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.