Nic Cage går ifrån explosioner, del 769

Hell Driver finns på Netflix. Jag kanske spoilar något nu, men det här är ingen film man inte kan se bara för att man vet vad som händer. Eftersom man vet precis vad som händer och hur det slutar. Det enda som betyder något är hur det är filmat.

Okej, i Drive Angry (eller Hell Driver som den kallas på Netflix) ser vi Nic Cage spela Milton, en kille som rymt från helvetet för att rädda sitt nyfödda barnbarn, som en djävulsdyrkare vid namn Jonah – också skyldig till att ha mördad mamman, Miltons dotter, efter att hon bet kuken av honom – att offra bebisen till djävulen och öppna porten till helvetet.

Japp, det är en synopsis som vi förmodligen sett tidigare. Ett par gånger. Så nöjet ligger i hur Nic Cage löser det. Hur många han har ihjäl och hur han gör det. I början har vi en lång scen där Milton, mitt under pågående samlag snurrar runt och skjuter ner ett ungefär tiotal djävulsdyrkare.

Med sig har Milton en kvinna vars pojkvän misshandlade henne framför Milton, varpå Milton i princip slog ihjäl honom med en luftkonditionerare.

De två kör och skjuter sig fram i jakten efter djävulsdyrkarna, för att till slut nå ett gammalt fängelse där dyrkarna samlats för ritualen.

Milton kraschar festen bokstavligen när han kör sin bil rakt genom fängelsemuren (what?!) och sedan med brinnande bil kör över folk, skjuter folk, tänder eld på folk, och så vidare tills han blir nerslagen.

Men reser sig upp igen i slutet för att kläcka en cool oneliner, innan han blåser Jonah till intet med en urgammal helig super-revolver. Yeah.

Nic Cage walking from explosions

Och går Nic Cage verkligen i slowmotion ifrån en explosion i den här filmen med? Ja, vafan tror du? Det är klart att han gör!

Den filmen var mer i min smak och snäppet bättre än Avengers: Infinity War. Fast jag kan erkänna att det var en del Ghost Rider i den. Inte för att det spelar någon roll. Nic Cage levererar alltid.

Tommy k Johansson

Född 1977 som en äkta småländsk lantis. Sedan 1997 har jag arbetat med att skriva om datorer, Internet och annan teknik. Jag har varit frilansare, redaktör och chefredaktör för en lång rad tidningar, nyhetsbrev och sajter. Från 2010 bloggar jag heltid på TkJ.se som är en av Sveriges ledande teknikbloggar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.