Ash vs Evil Dead finns nu på Netflix

I TV-serien Ash vs Evil Dead har Bruce Campbell åter tagit på sig rollen som Ashley J Williams – demondödare. Ena handen har han sågat av och ersatt med en motorsåg, och i den andra har han sitt trogna hagelgevär, hans boomstick.

Jag har precis sett klart säsong 2 och serien finns numera att se på Netflix. Det var en väldigt rolig och bra säsong, med ännu fler blinkningar åt Evil Dead-filmerna som vi älskar.

För det måste påpekas… Älskar du inte Evil Dead kommer du inte tycka att Ash vs Evil Dead är bra. Om du inte ens sett Evil Dead, kommer du inte förstå någonting och bara tycka alltihop är trams och dåligt skådespeleri. Du måste verkligen gilla filmerna för att uppskatta Ash vs Evil Dead!

Jag tycker Evil Dead-filmerna är fantastiskt underhållande, och TV-serien lyckas väldigt bra med att fånga samma känsla som i filmerna. Ash är grov i mun och slänger sig hej vilt med oneliners, och han röjer sig igenom onda demoner med mer tur än skicklighet.

I säsong 2 har Lucy Lawless en rätt stor roll. Bara det gör Ash vs Evil Dead värd att se. Lucy Lawless är mest känd som Xena – krigarprinsessan. Det var en grym TV-serie som sändes på någon av B-kanalerna i slutet av 90-talet nångång. Bruce Campbell dök ibland upp i Xena samt i dess syskonserie Hercules.

Evil Dead-filmerna gjordes av Sam Raimi, och han gjorde tillsammans med Rob Tapert Xena och Hercules. De står föga förvånande även bakom Ash vs Evil Dead…

Mer behöver jag inte säga. Är du stormförtjust i Evil Dead-filmerna och Ash Williams, en fantastisk anti-hjälte, bör du se Ash vs Evil Dead.

Tommy k Johansson

Född 1977 som en äkta småländsk lantis. Sedan 1997 har jag arbetat med att skriva om datorer, Internet och annan teknik. Jag har varit frilansare, redaktör och chefredaktör för en lång rad tidningar, nyhetsbrev och sajter. Från 2010 bloggar jag heltid på TkJ.se som är en av Sveriges ledande teknikbloggar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.