Seth Rogens fight-scener är vansinnigt underhållande!

Om du känner för att titta på något roligt, ska du kolla på fight-scenerna i Seth Rogen-filmerna Pineapple Express samt The Green Hornet.

Som hela filmer är Pineapple Express bland det roligaste som gjorts – jag brukade alltid underhålla mig med den varje gång jag låg på sjukhus under de åren min Crohns strulade på grund av felaktig medicinering (låg inlagt flera veckor varje år).

The Green Hornet är det många som har hårda kommentarer om, fast om du tittar på den som vad det är – en Seth Rogen-komedi, och inte nån superhjälte-film, så håller den betydligt bättre. Manuset skriker nämligen duon Rogen och Evan Goldberg

Men tillbaka till fight-scenerna… De är lysande gjorda. Koreografin är superrolig, eftersom karaktärerna som regel inte alls kan slåss. Det är naturligtvis enormt mycket slapstick, men jag gillar det.

Mina favoriter inom just fight-scener finns i Jackie Chans filmer. Han blandar kung fu tillsammans med slapstick och vansinniga stunts. Ett tips är The Legend of Drunken Master (eller Drunken Master II) från 1994.

Pineapple Express (IMDB)

The Green Hornet (IMDB)

 

Tommy k Johansson

Född 1977 som en äkta småländsk lantis. Sedan 1997 har jag arbetat med att skriva om datorer, Internet och annan teknik. Jag har varit frilansare, redaktör och chefredaktör för en lång rad tidningar, nyhetsbrev och sajter. Från 2010 bloggar jag heltid på TkJ.se som är en av Sveriges ledande teknikbloggar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.