Josef Franks anteckningsbok är ett snyggt tillskott!

Om du känner mig så vet du att jag är väldigt svag för anteckningsböcker. Jag skriver ner tankar, arbetsuppgifter, ideér, dagböcker och allt möjligt. Jag har ingen aning om hur många anteckningsböcker jag har. Men jag är exceptionellt kräsen vad gäller kvaliteten!

Historiskt sett har jag framför allt hållt mig till Moleskine. De kostar skjortan – runt 250-300 kronor i butik (upp till hälften så billiga hos bokhandare online). Kvaliteten är fantastisk och de håller år in och år ut. Men det händer att jag breddar mitt sortiment!

Moleskine har tyvärr blivit allt svårare att få tag på i Sverige. Fast det finns så klart alternativ. Du behöver i och för sig lämna vardagsbutiken och söka dig till bokhandlare eller kontorsåterförsäljare (som Staples). Här kan du hitta bra anteckningsböcker.

På posten damp det ner ett paket från Nico Text som har tagit fram anteckningsböcker med omslag i design av Josef Frank. Det är alltså stora målade blommor.

Franks antecknigsböcker finns i A5 – linjerad eller blank – samt A6, blank och kostar 149 kronor respekive 99 kronor. Det är klart överkomlig och efter att ha ryckt och skrivit i den tycker jag att man fått ihop en riktig bra anteckningsbok.

Här hittar ni era framtida omslag!

Omslag med blommor kanske inte är perfekt passat för en 41-årig datornörd som älskar hårdrock och dåliga actionfilmer. Detta till trots kommer mitt exemplar att användas och hamna i hyllan.

Nästa gång ni på Nico Text ska trycka ett nytt omslag, ta kontakt med Magnus Sellergren för få ett ascoolt omslag för alla tuffa människor som gillar hårdrock och skräckfilmer! Och därefter drar ni iväg ett mejl till Nicklas Andersson för ett vackert fantasymotiv för den växande skaran människor som spelar rollspel.

(Känner du nån på Nico Text, se till att de får mina tips!)

Jag kommer inte att sluta använda Moleskine och gå över till Nico Texts anteckningsböcker – men däremot kommer jag med säkert köpa sådana när jag behöver en extra antecknigsbok för något specifikt.

Om Moleskine har betyget 5 Bellograf-pennor, så hamnar Nicos Josef Frank-anteckningsbok på en stark 3,5:a. Det är gränsfall att  det tippar över till 4, men jag är ärlig talat inget större fan av Franks blommor.

Anteckningsböcker utan själ

Och nu undrar du så klart vad som finns på betygsskalan 1 enda Bellograf-penna? (Jo, snälla gör det, för annars måste jag klippa bort en massa!)

Kina-anteckningsbokVet du vad en Kina-bok är?

Det är de där anteckningsböckerna som säljs överallt till en låg kostnad. Du kan hitta dem på Ica för 39 kronor.

Hårda svarta pärmar med röd linning. Själva pappersarken är så billiga att man mår fysiskt illa av det, och linjeringen är på tok för mörk. Limbindningen har uppenbarligen gjorts av någon som är trött på livet. Använder du tusch eller liknande, smälter det igenom.

Och eftersom papprena håller så dålig kvalitet, kommer de att formas om efter hur du för pennan. Skriver du ett O så kommer det att synas på baksidan som ett utåtbuktande O. Som dessutom gå ner i papret under. Så du ska helst skriva väldigt löst med blyertspenna om du av någon anledning skulle vilja använda en Kina-bok.

Kina-böcker – varför de nu kallas för det? – är som den där skitjobbiga och äckliga 15 år äldre kusinen du har, som hela tiden trycker sig nära dig, och som du tvingas umgås med varje julafton, vilket gjort att du avskyr julen och börjar få ångest och mardrömmar över det redan i oktober.

Jag skulle inte ställa en sådan bland mina anteckningsböcker om så universums fortlevnad hade hängt på det. De är fasansfulla.

* Hittar du den gamla referensen vinner du en luftgitarr!

Tommy k Johansson

Född 1977 som en äkta småländsk lantis. Sedan 1997 har jag arbetat med att skriva om datorer, Internet och annan teknik. Jag har varit frilansare, redaktör och chefredaktör för en lång rad tidningar, nyhetsbrev och sajter. Från 2010 bloggar jag heltid på TkJ.se som är en av Sveriges ledande teknikbloggar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.