En ny tidning om smarta hem!

Mina gamla kollegor på ett tidningsförlag i Växjö hörde av sig och undrade om jag var sugen på att frilansa för deras kommande tidning om smarta hem. Och det ville jag, av flera skäl.

Dels kände jag att en deadline hade varit bra för att tvinga mig att verkligen skriva, så jag inte sitter framför Netflix hela dagarna och sedan mår skit för att jag inte jobbat.

Och dels ville jag sätta mig in i ämnet. Smarta hem är galet stort! Att kunna mer om detta är nyttigt. Och det sista skälet var den ekonomisk faktorn. För den kan jag inte blunda för, eftersom jag haft ett par ruggiga år när jag inte kunnat arbeta ordentligt…

Det var en fredag som vi träffades för diskussion och när jag kom hem slogs jag av faktumet att jag var tvungen att skriva en massa inom en viss tid – vilket gav mig den första panikångestattacken på rätt länge. Därefter låg jag hela helgen i fosterställning med svår ångest över vad jag tacka ja till. Jag var övertygad om att jag skulle misslyckas och göra alla sura.

Skriva om smarta hem

Men på måndagen efteråt började jag skriva. Det tog sedan några dagar innan jag fått upp farten. Sedan flöt det på bra och det kändes likadant som skrivandet kändes för tio år sedan. Till slut kunde jag leverera den önskade artikeln, och jag kunde acceptera fler uppgifter.

Det här har varit väldigt bra för min psykiska hälsa. Jag har fått tillbaka lite av självförtroendet och är inte lika bräcklig. Så de senaste två veckorna har varit rätt bra!

Vill du läsa tidningen kan du förbeställa den här.

Tommy k Johansson

Född 1977 som en äkta småländsk lantis. Sedan 1997 har jag arbetat med att skriva om datorer, Internet och annan teknik. Jag har varit frilansare, redaktör och chefredaktör för en lång rad tidningar, nyhetsbrev och sajter. Från 2010 bloggar jag heltid på TkJ.se som är en av Sveriges ledande teknikbloggar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.