Jaha, så det hände verkligen…

Okej, så för 19 dagar sedan hände det. Jag fyllde 40.

Tommy k Johansson, 40 årBeräknat på den genomsnittliga livslängden på män i Sverige, har jag alltså uppnått mittpunkten av livets tidslinje. Vilket i praktiken innebär att jag är en medelålders man.

Åren mellan 20 och 30 varade i en evighet, och där hände massor av saker. Men mellan 30 och 40 hann jag knappt blinka.

Det blir så när man skaffar barn. De växer och växer och växer och snart går de i skolan och man tycker att “oj vad stora pojkarna börjar bli!”, för att sedan inse att man själv också åldrats lika mycket (förmodligen mer).

Fast ärligt talat vet jag inte om det hände så mycket. Jag ser likadan ut som när jag var 39. Jag klär mig fortfarande i slitna jeans, t-shirts med tryck och munkjackor, precis som när jag var 39. Eller 29. Eller 19.

Jag tycker fortfarande Star Wars är mycket bättre än Star Trek. Jag tycker fortfarande datorer och Internet är fantastiskt. Jag lyssnar fortfarande på heavy metal, och kollar på TV-serier och filmer med superhjältar. Det allra mesta är precis som innan.

Att fylla 40 hade dock sina stora fördelar, eftersom jag av syskon och föräldrar fick en Gibson FirebirdDamn!

Kommentera